Bitcoin

Større schweiziske forsikringsselskab tilføjer Bitcoin- og Ether-betalinger

Atupri, en schweizisk sundhedsforsikringsudbyder, sagde mandag, at dets 200.000 kunder nu vil være i stand til at foretage betalinger ved hjælp af bitcoin og ethereum. Det 110 år gamle firma hævder, at det er det „første“ forsikringsselskab i Schweiz, der accepterer kryptovalutaer.

I en erklæring sagde Atupri, at betalingerne vil ske gennem det lokale regulerede kryptofinansieringsfirma Bitcoin Suisse, som det har indgået et samarbejde med

Det Bern-baserede sundhedsfirma har ikke nogen bitcoin ( BTC ) eller ether ( ETH ), kun de konverterede kontanter, det modtager fra Bitcoin Suisse.

”Som digitale pionerer inden for sundhedssektoren forventer vi sociale tendenser og tilbyder forsikringsløsninger med langsigtede udsigter,” sagde Caroline Meli, Atupri-chef for marketing og salg.

”Blockchain-teknologi og den tilknyttede brug af kryptokurver bliver stadig vigtigere,” tilføjede hun.

Grundlagt i 1910 som en sundhedsforsikringsfond for de schweiziske føderale jernbaner, er Atupri vokset til et af de største sundhedsforsikringsselskaber i det centraleuropæiske land. I 2019 rapporterede firmaet en præmieindkomst på $ 885 millioner.

Armin Schmid, leder af Bitcoin Suisse-kryptobetalinger, sagde: „Vi er glade for partnerskabet med Atupri og garanterer sikre og ukomplicerede betalingsmuligheder med kryptokurver.“

Blandt andet håndterer Bitcoin Suisse handel med digitale aktiver til kunder. Det tilbyder også crypto forvaringstjenester

I maj tilføjede virksomheden guld, sølv og platin til sin platform, så brugerne kunne handle de ædle metaller mod både BTC og ETH samt fem andre større fiat-valutaer. Ædle metaltransaktioner er tilgængelige til 24/7 handel med øjeblikkelig kontantafvikling, sagde det.

Schweiz, med sit kryptoskatteparadis Zug, har taget en progressiv holdning til kryptoaktiver ved at legalisere dets anvendelse og formalisere kryptotransaktioner i en række forskellige sammenhænge. Landet ser virtuelle penge og blockchain-teknologi som strategiske innovationer inden for global finansiering.