Bitcoin

Wanneer slaat Bitcoin de 12.000 dollar weer toe?

Vandaag de dag wordt bitcoin verhandeld voor ongeveer $11.700. Dit is iets hoger dan waar het slechts 24 uur geleden was, maar de grote vraag die waarschijnlijk in de gedachten van vrijwel elke crypto handelaar is, „Wanneer komt $12K weer tevoorschijn?“

Is Bitcoin van plan om binnenkort op te schuiven?

Nog niet zo lang geleden steeg ’s werelds nummer één cryptocurrency per marketcap tot $12.400 in wat gemakkelijk de grootste piek was die het bedrijf in meer dan een jaar had gezien. De stijging duurde echter niet lang, waardoor veel mensen zich realiseerden dat de kracht van de bitcoin op sommige gebieden nog steeds achterbleef, en tenzij die $12K weer geraakt kan worden, zouden veel traders niet moeten verwachten dat de valuta op elk moment snel weer zijn all-time high zal treffen.

Op dit moment lijkt de asset zich in een langzaam en gestaag tempo te bewegen. Hoewel de situatie nog niet noodzakelijkerwijs is verbeterd, is het aannemelijk dat dit de komende weken wel het geval zal zijn. Wat de bitcoin lijkt te doen, stijgt elke dag beetje bij beetje. $100 hier, $100 daar. $12.000 is meer dan waarschijnlijk weer in de toekomst van de bitcoin, al zullen we waarschijnlijk pas in september de activa weer zien toeslaan in dit gebied.

Het feit is dat bitcoin veel van het gedrag herhaalt dat het in mei en juni tentoonstelde. In die tijd was het grote weerstandsvermogen zelfs $10.000, welke bitcoin tijdens het eerste deel van elke maand wel toesloeg. Echter, deze schommelingen duurden slechts een paar minuten voordat de asset een grote stap terug deed. Bitcoin Profit voelde waarschijnlijk druk om $10.000 te raken, maar leek niet te hebben wat er nodig was om daar te blijven.

Pas toen er iets groots gebeurde, had de bitcoin een reden om boven de $10.000 te blijven. De Verenigde Staten maakten de weg vrij voor tweede stimuleringscontroles, terwijl de banken aankondigden dat ze het groene licht hadden gekregen om cryptobewaardiensten aan te bieden aan hun klanten, waardoor de kloof tussen zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde financiën werd overbrugd. Toen deze stappen eenmaal waren gezet, verhuisde bitcoin naar vijfcijferig gebied en is sindsdien gebleven.

Iets groots moet gebeuren

Men kan dus alleen maar veronderstellen dat er iets gelijkaardig groots zal moeten gebeuren voor de bitcoin om permanent verder te gaan dan 12.000 dollar. Wat die grote manoeuvre zal zijn is vrijwel ieders gok op dit punt, hoewel het zal moeten worden gecentreerd rond mainstream financiën, zoals banken die crypto de manier waarop ze bieden controleren en contant geld diensten. Tot die tijd zal de bitcoin blijven waar hij is.

Het goede nieuws is dat de bitcoin relatief omhoog is gebleven, en binnen het bereik van $11.000 blijft in de afgelopen weken, en dat het bullish gedrag van de bitcoin zich op andere munten en penningen afwijst. Een goed voorbeeld is Ripple’s XRP, die sinds medio juli van ongeveer 18 cent tot iets meer dan 30 cent is gestegen.